Oinarrirako osagaiak:

  • 6 arrautza
  • 150 g azukre
  • 200 g irin
  • 50 g arto irin fin
  • 3 koilarakada kakao hauts
  • 2 koilarakada legami
  • 50 g gurin urtu

Betelanetarako osagaiak:

  • Gereziak almibarretan (350 g)
  • 2 koilarakada arto irin fin
  • 1 litro esne-gain muntatzeko
  • 100 g azukre
  • 9 koilarakada gerezi-pattar
  • 100 txokolate birrindu

Bizkotxoarentzat zuringoak arrautzen gorringoetatik bereizi eta zuringoak elur-puntuan jarri.

Gorringoak 6 koilarakada urekin, azukrearekin eta gurinarekin muntatu, bolumena bikoiztu duen krema zuri bat lortu arte.

Ontzi batean gorringoen krema, zuringoak, irina legamiarekin, arto irin fina eta kakaoa jarri. Silikonazko espatula batekin edo barratxo baten bidez dena kontu handiz nahastu, orearen airea gal ez dadin.

Molde desmuntagarri baten oinarria laberatzeko paperarekin estali eta orea isuri gainera. 20 bat minutuz 180 gradutara eduki labean.

Bizkotxoa uzten utzi eta horizontalki moztu hiru zatitan.

Tarta muntatzeko, lehenengo zatia plater batean jarri, eta tartentzako eraztuna jarri. Oinarria gerezi-pattarrarekin busti.

Gereziak hartu eta almibarra gorde. Arto-irin fina 250 ml almibarretan disolbatu eta bi koilarakada azukre gehitu.

Nahasketa irakiten jarri arte eta loditu arte berotu.

Kendu sutatik eta gereziak gehitu. Ondoren, hozten utzi.

Nahasketa lehenengo bizkotxoaren gainean banatu eta ondoren, esne-gain muntatu geruza fin bat eta txokolate birrindu pixka bat jarri.

Pattarrez bustitako bigarren bizkotxoa jarri.

Esne-gain harrotuz eta txokolate birrinduz estali eta hirugarren bizkotxo-geruza jarri, hori ere pattarrez bustia.

Gainerako esne-gainarekin tarta guztia batu eta esne-gain errosetekin, gereziekin eta txokolate birrinduarekin apaindu.